2012. ápr. 4.

Egy hírhedett kalandor a XVII. századból

A Sebők Imre Munkái sorozatot 2006-ban kezdtük el.
Az első kötet, Jókai Mór : Egy hírhedett kalandor a XVII. századból című regénye alapján készült. A képregényt a Népszava közölte, 1962. 07. 08. - 1962 08. 26. között, 42 folytatásban.

Az eredeti rajzokból, három folytatás a 3, 10, 29 hiányzik, ezeket az újságnyomatokból pótoltuk. A felújítások során, a bal felső sarokban lévő sorszámot és a jobb alsó sarokban lévő folytatjuk feliratot eltüntetjük. Ahol szöveges rész van, ott a szöveg átszerkesztésével, ahol rajz, ott egy kis kiegészítéssel. Ezeket a minimális javításokat, mindegyik kiadványunkban végrehajtjuk. Lehet, hogy nem lenne szabad "belenyúlni", de mivel nem reprint kiadványokat csinálunk, ezért a gyűjtők elnézik nekünk.

A címlapokat Vass Misi tervezi, szerkeszti össze, és színezi ki. Az irodalmi klasszikusoknak sárgás, az ifjúsági és kalandos történeteknek kékes, a  II. világháborús és politikai történeteknek zöldes illetve a fantasztikus képregényeknek barnás-bordós alapszínárnyalatot használ. A címfeliratok, az újságban leközölt címfeliratok felhasználásával készülnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése